Wie gaat je overzicht & inzicht geven?

Klaanic Consultancy - Nico Klaasen

Mijn achtergrond & doelstelling

Ik ben Nico Klaasen. Na mijn loopbaan gedurende de laatste 30 jaar binnen de financiële sector en met name de wereld van asset based finance, wil ik meer uit mezelf halen, mijn kennis en ervaring optimaal delen en een meer persoonlijke samenwerking met mijn klanten aangaan.

Ik ben van mening dat bedrijven hun werkkapitaal beter kunnen inzetten en benutten waardoor ondernemers meer uit hun bedrijf kunnen halen en hun bedrijf beter voor hen kunnen laten werken. Ik help mijn klanten door zoveel mogelijk inzicht in het werkkapitaal en het gevoerde bedrijfscreditmanagement te verschaffen zodat zij stappen kunnen nemen die niet alleen beter zijn voor de onderneming als geheel maar ook voor de werknemers en henzelf. Ik heb Klaanic Consultancy opgericht met de doelstelling om mijn klanten en alle betrokken partijen, overzicht, inzicht en passende bewustwording te geven waardoor zij beter in staat zijn om:

  • onderbouwde stellingen te kunnen innemen & passende keuzes te maken

  • juiste beslissingen te kunnen nemen voor henzelf & voor hun onderneming

Klaanic Consultancy & ik

Mijn rol als eigenaar van Klaanic Consultancy is de rol van een onpartijdige/objectieve maar deskundige persoon/partij die bedrijven graag verder helpt bij het bereiken van hun doelstelling(en). Ik ben van mening dat de 3 aspecten, te weten, risico, analyse & creditmanagement dé belangrijkste aspecten zijn voor het managen van je werkkapitaal. Zonder goede analyse van de data kan het risico niet juist bepaald worden, kunnen er geen gerichte beslissingen genomen worden en/of efficiënt creditmanagement gevoerd worden. Het zijn dan ook deze 3 aspecten die de sleutel tot een goed beheer van het werkkapitaal zijn. Bij financieringsvraagstukken is er vaak onvoldoende inzicht in het werkkapitaal waardoor de partijen die aan tafel zitten niet dezelfde uitgangspunten (kunnen) hanteren. Het is dan ook belangrijk om onderbouwde stellingen te kunnen innemen waardoor de stappen om het bedrijf te verbeteren door alle betrokken partijen en afdelingen gedragen kan worden.

Mijn ervaring & expertise

Omdat ik zelf diverse functies heb doorlopen, van creditmanager, auditor taxateur t/m Head of department heb ik goede kennis opgedaan van alle aspecten die zich kunnen voordoen per functie en per afdeling. Vanuit mijn ervaring en kennis van verscheidene branches, zowel nationaal als internationaal kan ik de markt bedienen van banken/financiële instellingen tot bedrijven in het MKB segment en concern ondernemingen en van curatoren tot accountants. Het bijkomende aspect is dat ik de vertaalslag weet te maken tussen de belangen van de verschillende doelgroepen binnen en buiten de onderneming. Het begeleidingstraject wat daar aan gekoppeld zit is voor mij een van de mooiste uitdagingen.

Wie ben ik in mijn werk

Ik denk vaak eerder aan de ander dan aan mijzelf. Ik sta voor betrouwbaarheid, deskundigheid en objectiviteit. En, daar voeg ik behulpzaamheid, eerlijkheid en een ‘open mind’ aan toe! Mijn doel is om een toegevoegde waarde te leveren aan de mogelijkheden en gezondheid van een onderneming en om deze mogelijkheden binnen handbereik te brengen.

Een werkrelatie begint uiteraard bij vertrouwen, deskundigheid en integriteit. Om goed te kunnen voorzien in de behoeften van opdrachtgevers is, buiten ervaring en deskundigheid, ook een dosis inlevingsvermogen nodig. Omdat ik aan beide zijden van de tafel heb gezeten, weet ik snel het vertrouwen van gesprekspartners te winnen. Ik ben pragmatisch en flexibel en kan goed omgaan met mensen (op verschillende niveaus). Dat helpt mij de vertaalslag te maken voor belanghebbenden binnen en/of buiten de organisatie.

Wie ben ik privé

Ik denk ook privé vaak eerder aan de ander dan aan mijzelf. Daar wordt door mijn vrouw en kroost van 4 dan ook in positieve zin gebruik van gemaakt. Maar wat je met liefde doet, kost geen moeite. En wanneer je van je passie je werk maakt en dit ook door je gezin wordt ondersteunt, voel je je rijk.

Buiten mijn werk maak ik op een mooie zonnige dag graag een rit met mijn motor. Volleybal is één van mijn sportieve passies. Op zaterdag ben ik regelmatig bij de voetbal te vinden om één van de zoons aan te moedigen. Met een groot gezin is de uitspraak “never a dull moment” zeker van toepassing. Ik geniet van de combinatie Klaanic, me & my family.

Neem contact met me op en vraag een offerte aan. Via mobiel, e-mail of het contact formulier. Dan gaan we samen kijken hoe ik je kan helpen om optimaal overzicht en inzicht te krijgen in de toekomst en groeimogelijkheden van jouw onderneming. Ik nodig je uit voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek.

Nico Klaasen CCM
☏ Bellen/appen: +31 6 52 87 81 25
✉ Mailen: nicoklaasen@klaanic.nl